Århus City Halvmarathon

I går søndag d. 9. juni 2013 havde jeg fornøjelsen af at deltage i Århus City Halvmarathon. Et løb der ikke var en del af planen her i foråret, men jeg deltog i en konkurrence på Facebook fra Løbemagasinet om et gratis startnummer – og sørme om ikke jeg var så heldig at vinde. Det er faktisk 3 gang jeg vinder et startnummer på Facebook.

Jeg var så heldig at have følgeskab på turen til Århus af Lisette – og så kunne hun jo køre hjem når nu jeg havde ondt i mine ben. Vi kørte hjemmefra 6.30 og ramte Århus Stadion præcist klokken 8 og herfra var der shuttlebus til startområdet. Startnummer blev afhentet i forhallen til Århus Musikhus, hvor vi også fandt en trappe vi kunne campere på inden starten på løbet. Det sidste energi blev indtaget og kl. 9.30 stod jeg klar ved start som det ses af nedenstående billede.

Aarhus City Foto 1

Præcist kl. 10 gik starten og så var det af sted ud på vejene i Århus – de meget bakkede veje skulle det vise sig. På vejen ind til start havde vi set en stigning fra bussen der så ond ud allerede ved 2 km og her var der også placeret en fotograf.

AACHM3

Herfra gik ruten til Den Gamle By og gennem Botanisk Have hvor første depot var placeret. Herfra videre til city, hvor vi blev sendt lidt rundt inden vi løb mod nybyggeriet på havnen. På havnen placerede vi 10 km mærket og andet depot, derfra gik det tilbage til city og rundt i gaderne der lidt på kryds inden vi igen blev sendt ud af byen mod Marselisskoven, hvor jeg også har et billede fra.

AACHM2

Nu var 17 km passeret sammen med både stadion og tivoli og det gik mod mål – desværre ikke ned mod mål men nærmere op mod mål. Ruten var nemlig meget bakket og noget mere end jeg havde regnet med, hvilket gør det til en forholdsvis hård rute. På ruten er der også en del skarpe sving og løb på brosten – til gengæld er det sightseeing i Århus på første klasse.

Forplejningen på ruten var super, det var vand og energidrikke 5 steder på ruten, med masser af plads og i begge sider af vejen. Derudover var der et sted med gel og faktisk 2 steder hvor det blev delt slik ud – det var meget populært. Underholdning i form af musik var der rigtig mange steder og da solen var kommet frem samtidig med starten var der også rigtig mange tilskuer langs ruten – specielt i city. I start og mål området var der to storskærme og live transmission fra løbet.

Storskærm

Mit løb gik rigtig godt og langt over forventning. Det var overskyet og halvkoldt da vi startede så Lisette bad mig om at være hurtig så hun ikke skulle stå længe i kulden, så det var jeg. Jeg fik holdt et meget stabilt tempo og endte med en sluttid på 1.39.02, hvilket er klar rekord for mig. Jeg løb et meget stabilt løb med km tider lige over 4.40 og tiden giver også 4.41 som gennemsnitlig kilometertid.

Da målstregen blev passeret blev der overrakt en medalje og udleveret forplejning med både drikke og spise. Der blev også taget et billede af alle som ligger under resultatsiden.

Århus City Halvmarathon Slut Foto

Efter at have dampet af, skiftet t-shirt var vi med bus til Århus stadion igen og derfra kørte Lisette mig turen hjem til Odense, hvor dagen blev brugt på at se tennis finale som dog var uden spænding og så lige fejre løbet med en god øl. Sidste billede er lige inden afgangen tilbage til bussen.

Sidste billede inden hjemtur

 

 

Loading Facebook Comments ...

Skriv en kommentar